fbpx

En Suite with Contrasting Furniture and Feature Shower Wall

Our customer wanted to renovate their en-suite and turn it into a wetroom area to update it and create a beautiful space which is also practical and easy to use. The space doesn’t have to boring just because it is more functional. They have livened the room up with some useful yet trendy storage.

They also wanted their choices to match their bathroom project.

 

(Project Completed 2022)

Fitted Furniture:
Montrose Fitted Furniture in Blue Indigo with Argento Beech Carcass and Plinth. Vinyl Worktop in Argento Beech. Altitude WC and Basin with Aqualla Bryant Mono Basin Mixer Chrome.

Shower:
Aqualla Luca Concealed Shower Chrome with 3 Outlet concealed Valve and Handset.

Radiator:
Aqualla Luca Curved Towel Radiator Chrome with Corner Valves.

Mirror:
Aqualla Emerge 2D LED mirror cabinet.

Tiles:
Walls: Saloni Way Gris.
Feature Tiles: Saloni Way Lane.
Floor: Saloni Way Gris.

 

Design features:

We made the most of the space that was formerly the shower cubicle rather than changing the position of the shower, meaning the area could now be used without the need of a glass screen. This design detail made the most of the current space without having to move anything about too much, and still transforming the room.

The contrasting furniture that the customer chose makes for a nice vocal point and a compliment to the tile choice, keeping the room both warm and inviting and yet bright, making it an overall delightful place to be. The feature wall in the shower is subtle and adds that special touch.

The wetroom is all at one level, so no trays to step in an out of and the layout of the room means that the towel radiator is conveniently placed for when showering is finished. The LED mirror cabinet is a nice touch to the room as a whole and includes a demister pad useful shaver socket inside.

This room is all about those little finishing touches. The wall mounted toilet roll holder, the towel warmer next to the basin and the corner basket in the shower area makes for a useful as well as beautiful space, every step in this room has been considered.